Saradnja SDS-a i "Tolerancije"

13:59 23. 05. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka (SDS) i Koalicija "Tolerancija", koju čine Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka i Vojvođanski pokret, potpisale su u prostorijama SDS-a Protokol o političkoj saradnji.

Predsednik SDS-a Boris Tadić rekao je da će se ta grupa političkih organizacija zalagati za poštene, slobodne i demokratske izbore, društvo u kome nema ograničavanja sloboda izražavanja političkih stavova, za sprečavanje bilo kakve diskriminacije na osnovu rasne, nacionalne, verske, polne, starosne i seksulane orijentacije i za izgrađivanje svesti o neophodnosti zaštite manjinskih prava.

On je istakao da će se SDS i Koalicija "Tolerancija" boriti "protiv diskriminacije radnika, pogotovo u okolnostima ogromnih klasnih razlika, pre svega u vremenu naprednjačke vlasti".

Predstavnik Koalicije "Tolerancija" Jasminko Hadžisalihović istakao je da su za tu koalciju veoma bitni saradnja u regionu, izborni uslovi, poboljšanje položaja i prava nacionalnih manjina i decentralizacija Srbije, i naveo da je po tim pitanjima sa SDS-om postignut "visok stepen saglasnosti". (kraj) is/bdb/nm

Share: