Isisavanje novca iz budžeta

09:14 25. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je firm “Milenijum tim”, na čijem čelu su biznismeni Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, jedan od najbolje organizovanih sistema za isisavanje novca iz državnog budžeta, i da se njihova koruptivna delatnost dobro vidi na primeru privatizacije Vranjske Banje.

“'Milenijum tim' kupuje hotele i specijalnu bolnicu u Vranjskoj Banji za manje od dva miliona evra u junu 2020, usred pandemije virusa korona. Neposredno nakon te transakcije, bolnica je izbrisana iz registra zdravstvenih ustanova, u trenutku kada se tražio krevet više za obolele od kovida u Pčinjskom okrugu“, rekao je Jeremić u intervjuu portalu Slavija-info.

Jeremić je, kako se ističe u saopštenju Narodne stranke, naveo da je “Milenijum tim” za taj projekat ubrzo potom dobio 10 miliona evra subvencija iz državne kase, povodom čega se oglasio i Savet za borbu protiv korupcije sa predlogom Vladi Srbije da tužilaštvo i ostale nadležne institucija isprocesuira ovaj slučaj. (kraj) vip/dj

Share: