Nema ugovora protiv Rusije

21:08 20. 06. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane demantovalo je pisanje londonskog "Telegrafa", koji je razgovor s britanskim ministrom odbrane Benom Volasom objavio pod naslovom „Velika Britanija potpisala ugovor sa Srbijom protiv malignog uticaja Rusije“.

"Povodom netačnih medijskih napisa, a radi istinitog obaveštavanja javnosti, Ministarstvo odbrane ukazuje na to da tokom posete ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa Srbiji nije potpisan bilo kakav dokument u kojem se pominje Rusija, niti je Volas bilo gde to izjavio", navodi se u saopštenju.

Ističe se da su tokom te posete ministar odbrane Nebojša Stefanović i Volas potpisali samo Aranžman između Ministarstva odbrane Srbije i Ministarstva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva o unapređenju saradnje u oblasti odbrane, u kojem se ne pominje Ruska Federacija.

"Telegraf“ je objavio da je britanski ministar odbrane rekao da je sa Srbijom potpisan sporazum o borbi protiv ruskog uticaja i da će „Britanija pomoći Srbiji da se odupre ruskom malignom uticaju“. (kraj) is/nm

Share: