Priština neće kompromis

14:05 22. 06. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sednici Skupštine Srbije posvećene Kosovu i Metohiji da od toga kako ova generacija bude rešavala pitanje Kosova zavisi budućnost dece Srbije i države, dodavši da je kompromis jedino rešenje, ali da on ne vidi kako bi to kompromisno rešenje izgledalo.

"Od toga kako ga naša generacija bude rešavala zavisi budućnost naše dece i države", rekao je Vučić i dodao da se odlaganjem i kupovinom vremena problem nije rešio, već će morati da se reševa odgovorno sa strateškim pogledom na budućnost.

On je dodao da pred državom nije lak zadatak i nije vreme za "svečarsko raspoloženje i nije vreme za prevelika očekivanja koja nisu u skladu sa realnošću koja nas okružuje".

Vučić je ponovio da je kompromis jedino rešenje, ali da on ne vidi kako bi to kompromisno rešenje izgledalo, niti vidi nameru druge strane da uopšte razmišlja o kompromisu i da Priština samo misli da će SAD i EU da nateraju Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.

Kako je rekao, Srbija treba da nađe put odgovornosti da traga za kompromisom i čuva nacionalne interese i da oni moraju narodu da govore istinu, a neka narod lažu oni koji ih inače lažu.

Poručio je da se prema pitanju Kosova vlast mora ponašati odgovorno, ali da neće dozvoliti nikakvu novu "Oluju, Bljesak ili progon srpskog naroda", što su poslanici ispratili aplauzom. (kraj) vbr/and/dpv

Share: