Vežba pokazala snagu države

14:29 27. 06. 2021. FoNet | Davor Lukač

PEŠTER - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma ponosan na vežbu "Munjeviti udar 2021" koju su izveli pripadnici Vojske Srbije na privremenom poligonu "Pešter", navodeći da to pokazuje i snagu države, jer svega ne bi bilo da Srbija nije ekonomski jaka.

Vučić je čestitao vojnicima koji su izveli fantastičnu vežbu, u kojoj je bilo i 11 aviona MiG-29 u vazduhu, čime je lovačka avijacija dobila na posebnoj snazi.

Bilo je 25 lovaca i bombardera u vazduhu. Pre nekoliko godina smo imali četiri - pet. I to govori o snazi, istakao je Vučić, napominjući da su danas dejstvovali i novi tenkovi T-72, 11 sistema pasars i baterija od četiri "Pancira".

On je poručio da Vojska još mora da se pojača bespilotnim letelicama, i da će njena snaga biti drastično uvećana u narednih devet meseci.

Ne intersuju nas sukobi, ratovi, već da imamo snagu da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa lepše i časnije od toga, rekao je Vučić, koji je zahvalio i komandantu Kfora što je prisustvovao vežbi.Posebnu zahvalnost Vučić je uputio veteranima bitke na Košarama 1999. godine, kojih je na poligon na Pešteru došlo 240, a među njima i sedmorica iz Crne Gore. 

Veliko vam hvala dragi borci, hvala vam za veliko srce i što ste danas ovde, rekao je on. (kraj) lj/dal/dpv

Share: