Predlog izbornih rešenja

13:42 10. 07. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Glavni zaključak je da će, na osnovu svega što je rečeno tokom međustranačkog dijaloga uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta, "kofasilitatori" pripremiti do 1. septembra predlog svih mera i rešenja o kojima bi trebalo da se razgovara u nastavku dijaloga, 17. i 18. septembra, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je pozvao sve učesnike međustranačkog dijaloga uz posredovanje EP koji budu imali dodatne konkretne primedbe ili predloge, da ih dostave do 1. avgusta.

Istakao je da je važno za uspeh dijaloga da predlozi budu prihvatljivi, ostvarivi i održivi i ocenio da "ako se tako budemo ponašali, ostvarićemo naš glavni zadatak, a to je da svi izađu na izbore i da se time nikome ne pruža alibi da baca ljagu na Srbiju i dovodi u pitanje sve rezultate koje je Srbija ostvarila u proteklim godinama".

"Atmosfera je bila konstruktivna, ali bilo je i reči koje se ne mogu smatrati korektnim- pojedini učesnici vređani su putem medija i društvenih mreža, što nije u duhu (dijaloga), ali smo pokazali dobru volju i dobru veru", rekao je Dačić. (kraj) lj/mr/dpv

Share: