Dramatično naoružavanje

20:48 15. 07. 2021. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Generalštabu Vojske Srbije sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem, načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem i predstavnicima vojnog vrha i istakao da su sagledane sposobnosti vojske što je neophodno kako bi se unapredile borbena gotovost i operativne sposobnosti vojske.

"Mnogo stvari još moramo da uradimo, imajući u vidu činjenicu da se u okruženju svi dramatično naoružavaju. Naša je obaveza da uvek i u svakom trenutku imamo dovoljnu snagu, dovoljnu silu da našu zemlju zaštitimo i sačuvamo i to će Vojska Srbije biti u stanju u svakom trenutku da učini", rekao je Vučić, a navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je dodao da mnogo toga treba uraditi posebno za uslove "noćne borbe", nabaviti dodatna optoelektronska sredstava, nabaviti nova savremena oruđa i oružja za protivvazdušnu odbranu, Ratno vazduhoplovstvo, ali i za dalje jačanje pešadijskih jedinica.
 
Vučić je istakao da je na sastanku bilo reči i o intenziviranju saradnje sa fabrikama domaće namenske industrije. (kraj) lj/and/dpv

Share: