Zasluge Zagorke Dolovac

17:12 21. 07. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je Zagorka Dolovac, kao republički javni tužilac, "odredila prioritete u radu Javnog tužilaštva u vidu odlučne borbe protiv kriminala, a posebno teških i savremenih oblika".

Popović je u Skupštini Srbije, obrazlažući predlog da Dolovac ponovo bude izabrana za republičkog javnog tužioca, rekla da su prioriteti u radu Javnog tužilaštva i povećanje efikasnosti krivičnog gonjenja kroz dalju efikasnu primenu tužilačke istrage, sporazuma o priznanju krivice i oportunitet i jačanje međunarodne saradnje uključujući aktivno učešće u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, kao i brzu i efikasnu međunarodno-pravnu pomoć u bilateralnim odnosima i kroz evropske regionalne pravosudne mreže poput Evrodžasta.

"Od 1. januara 2010. godine republički javni tužilac Zagorka Dolovac je u dosadašnjem periodu preduzela brojne aktivnosti koje su imale za cilj unapređenje rada Javnog tužilaštva u svim oblastima svojih nadležnosti. Kao republički javni tužilac pružila je punu podršku učešću Javnog tužilaštva u izradi, reviziji i sprovođenju najvažnijih strateških dokumenata Srbije u oblasti pravosuđa u cilju vladavine prava u Srbiji", rekla je Popović koja je pročitala i biografiju Zagorke Dolovac. (kraj) vip/lč/dpv

Share: