Gojković ombanula Vučića

18:03 28. 07. 2021. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Ministarka Maja Gojković je rekla da je naše izdanje Miroslavljevog jevanđelja falsifikat, a ona kao naša vrsna pravnica zna šta je falsifikat bolje nego ja i mislim da je to uradila namerno da bi narušila ugled predsednika Srbije koji je položio zakletvu na tom falsifikovanom Jevanđelju, rekao je danas izdavač Veljko Topalović.

On je na konferenciji sazvanoj povodom izjave Maje Gojković FoNetu rekao da se pre tridesetak godina pojavio falsifikat Jevanđelja i da će se ona "zauzeti da se uvede zabrana i prodaja jednog lošeg falsifikata za ogroman novac", a u novoj izjavi FoNetu poručio je da njemu i saradnicima na izradi knjige odgovara zabrana, jer će tako mediji više pisati o njihovom izdanju.

"Gojković kaže da će se taj akt, kako ona kaže, raskoričiti, a ne pominje da je 1998. godine u Narodnoj biblioteci Srbije, uz stručnu saradnju Narodnoj muzeja, a po nalogu Ministarstva kulture, rukopis već bio raskoričen, snimljen, digitalizovan, ponovo ukoričen i vraćen u Muzej", rekao je Topalović. 

Tom prilikom je, kako tvrdi, došlo do oštećenja koja su nepovratna, a kao dokaz je priložio fotografije u digitalnom formatu koje je snimio sa svojim timom pre konzervacije i one koje je naparavilo Ministarstvo sa svojim stručnim timom nakon konzervacije. (kraj) is/kt/dpv

Share: