Balkan balkanskim narodima

10:56 04. 08. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Nikad nismo imali goru situaciju kada je reč o političkim pravima srpskog naroda u regionu, ocenio je danas predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić, koji je zatražio od susednih država da poštuju svoje ustave i zakone, od međunarodnih sila da ne vrše segregaciju srpskog naroda, a od Vlade Srbije veće institucionalno angažovanje.

Antić je, na predstavljanju 13. izveštaja o političkim pravima srpskog naroda u regionu, rekao da se "činilo da ide nabolje za srpski narod", navodeći kao primere da je Republika Srpska stabilniji deo Bosne i Hercegovine, u Crnoj Gori je promenjena vlast, u Hrvatskoj su na izborima pobedile stranke levice, a politički deo srpskog naroda bio je prisutan na proslavi Oluje 4. avgusta.

Krajem 2020. godine i početkom 2021. godine, naveo je Antić, pokazalo se da postoje određene sile na Balkanu, oličene u zemljama Kvinte koje vode prikrivenu kampanju protiv srpskog naroda, odnosno događaje u Crnoj Gori i RS su razumele kao neuspeh dosadašnje sopstvene politike. (kraj) vbr/ivt/dj

Share: