Nametnute odluke loše

13:55 04. 08. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Stav Srbije je da oktroisane i nametnute odluke nikada nisu dobre, već da one moraju da budu donete u skladu sa interesima i saglasjem tri naroda u Bosni i Hercegovini, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i rukovodstvom Republike Srpske (RS) naglasio da je takav stav suština i duh Dejtonskog sporazuma, a ne nametanje rešenja i odluka.

On je rekao je da je saslušao rukovodstvo RS po pitanju svih važnih tema u Bosni i Hercegovini, regionu i RS, a posebno imajući u vidu nametnute odluke odlazećeg Visokog predstavnika Valentina Incka.

Srbija je izrazila svoju želju da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum i sačuva mir i stabilnost u celom regionu, naveo je je Vučić i istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i integritet RS u okviru BiH, kao i da će nastaviti da se odgovorno i ozbiljno ponaša, u skladu sa obavezama koje ima iz Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma. (kraj) vbr/mr/dj/dpv

Share: