Kazniti širenje mržnje

12:43 09. 08. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas da se hitno pronađu i procesuiraju svi koji su na sinoćnoj fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Partizan u Novom Pazaru izazivali i raspirivali nacionalnu i versku mržnju, krivično delo za koje je propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Smatramo da je nemoguće da policija nije u stanju da identifikuje osobe koje su sinoć skandirale osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i glorifikovale genocid u Srebrenici s jedne strane, odnosno skandirale zločincu Naseru Oriću s druge strane, naglašava u saopštenju PSG.

Ukoliko i ovaj slučaj ostane neprocesuiran jasno je da je sinoćni događaj predstava u režiji vlasti koju personifikuje prvi saradnik osuđenog ratnog huškača Vojislava Šešelja. Folklor najgore decenije u istoriji Srbije, koji je doveo do smrti više od 100.000 i raseljavanja više do dva miliona ljudi na području Jugoslavije, mora biti najstrože sankcionisan kako se ta dešavanja ne bi ponovila, ističe u saopštenju PSG. (kraj) vip/dj

Share: