Mali se sve više upliće

13:12 22. 08. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Predsednik Odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić poručio je ministru finansija Siniši Malom da se povodom zemljišta Beograda na vodi sve više upliće "u sopstvenu mrežu mračnih dilova" kojima je Srbija oštećena za vše od dve milijarde evra!

"Raščišćavanje i sanaciju zemljišta platila je država Srbija ulaganjem od 170 miliona evra. Tako uređeno građevinsko zemljište, sa spoljašnjom infrastrukturom, poklonili ste arapskom investitoru, naveo je Nikezić.

Obraćajući se Siniši Malom podsetio je da je u intervjuu "Politici" 2015. najavio da će nam Arapi dati kredit od 130 miliona evra za raščišćavanje i eksproprijaciju, "valjda da bi dodatno zaradili na kamati od 4,75 odsto što je dodatna potvrda da ste od samog početka imali dil da arapskom investitoru poklonite zemljište i infrastrukturu, čija je vrednost preko dve milijarde evra".

"Sami ste priznali da je zemljište u Beogradu na vodi poklonjeno, ali ne Beograđanima, jer ne možete Beograđanima pokloniti ono što je već njihovo. Možete im samo privremeno nešto oteti, kao što ste to uradili i sa Železničkom stanicom", porućio je Nikezić Malom. (kraj) lj/nm

Share: