Mali narod velikog srca

20:35 24. 08. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović naglasio je danas, povodom godišnjice završetka bitke na Ceru, da je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu i to pobeda koju je izvojevao "mali narod velikog srca".

"Na današnji dan sećamo se davne 1914. godine, kada je završena bitka na Ceru. Tih dana ceo svet se divio hrabrosti srpskih junaka i sjajnoj vojnoj taktici naših velikih vojskovođa, koja se i danas izučava na vojnim akademijama širom sveta", rekao je Stefanović.

Kako se precizira u saopštenju Ministarstva odbrane, on je podsetio da je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu, a "izvojevao je mali narod velikog srca".

Stefanović je istakao da je srpska vojska bila hrabra, istrajna i odlučna da neće ustuknuti ni korak pred austrougarskim osvajačem, jer je znala da brani svoja ognjišta i svoju otadžbinu.

Prema njegovim rečima, "bitka na Ceru nije bila obična bitka, vojnici su iza sebe videli svoje kuće, okućnice i imanja, hrabro i časno pošli su u pobedu".  (kraj) zvs/and/dpv

Share: