Svi uz "Bože pravde"

17:32 02. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da se ujedine i sve razlike stave po strani i stanu svi uz državnu himnu "Bože pravde", ukazujući da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vređaju na najgori i najbesmisleniji način sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo zemlje, himnu i zastavu.

U objavi na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, Vučić je ukazao da demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine, pravo i na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova.

Zato ću uvek braniti i one koji ne vole našu himnu "Bože pravde", koji nisu oduševljeni našom trobojkom. Jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obeležjima i svečanim pesmama odnose, poručio je predsednik države.

Sramota je i nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji vređaju na najgori i najbesmisleniji način sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo zemlje, himnu i zastavu. Posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima i kada očekujemo još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti naše zemlje, rekao je Vučić. (kraj) dar/ivt/dpv

Share: