Ili biračko mesto ili ulica

13:11 11. 09. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da Narodna stranka nije spremna da prihvati "papir evropskih posrednika" u dijalogu o izbornim uslovima koji je "napravljen u mimohodu posle godišnjih odmora", ali je spremna za nastavak razgovora i stvaranje ambijenta za izborne uslove, zajedno sa evropskim posrednicima.

"Mogli su taj papir, koji je pregled poznatih problema, da naprave i u avionu, kada su se vraćali iz Beograda. Oni sada i sami kažu da to nije sporazum, a nama sporazum treba. Zato sam apelovao da su nam potrebni pregovori vlasti i opozicije, a ne dijalog. Potreban nam je sporazum u kojem se jasno kaže šta treba da se radi, kako se to implementira i ko kontroliše", rekao je Ponoš u intervjuu za kragujevački portal "Glas Šumadije".

"Bićemo spremni da razgovaramo 17. septembra, 18. septembra ili 'bilo kog dana u proljeću', što bi rekao pesnik, ali nismo spremni da nam neko pošalje papir – uzmi ili ostavi. Praktično smo ostali na pozicijama našeg papira, koji smo zajedno sa partnerima, poslali evropskim posrednicima", dodao je Ponoš. (kraj) vbr/DPV

Share: