Razmotriću zahteve

12:14 12. 09. 2021. FoNet | Leposava Čolič

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će razmotriti zahteve s ekološkog protesta koji imaju veze s ekologijom i zaštitom životne sredine.

Brnabić je posle obilaska nekadašnje zgrade Ložionice rekla da je na protestu čula neke stvari koje nemaju nikave veze s ekologijom.

Govoreći o "Rio Tintu", ona je navela da ta lopta treba da se vrati na 2004.kada je izdato prvo rešenje o istraživanjima, pa do 2012. najmanje devet rešenja kojima su produžili ta istraživanja bez toga da je "Rio Tinto" morao da plati bilo kakvu taksu za ta istraživanja, što je morao da plati od 2016".

Ona je rekla da su oni koji su posle toga došli na vlast mogli da nastave taj put koji su trasirale vlade od 2004. do 2012. ili da raskinu sve te "glupe ugovore" i da "Rio Tinto" ili neka druga kompanija tuži i dobije na arbitraži stotine miliona evra.

Ona je navela da će od Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, koja se odnosi na podzemni rudnik, deponiju i postrojenje za preradu, zavisiti šta će se dalje dešavati s "Rio Tintom". (kraj) vbr/lč/nm

Share: