SSP napustila današnju sesiju

17:42 17. 09. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) neće učestvovati u nastavku današnje sesije dijaloga pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, najavio je danas predsednik SSP Dragan Đilas i naglasio da je Srpska napredna stranka (SNS) prihvatila učešće u dijalogu iz formalnog razloga, zato što to EU traži.

Dokument koji su predložili evropski parlamentarci ne nudi konkretna rešenje i mehanizme za spovođenje bilo čega. Tražili smo da sporazum koje je potpisalo šest organizacija bude danas na agendi i da pričamo o konkretnim rešenjima, da ne gubimo vreme, rekao je Đilas.

SNS koja je učestvovala u izradi tog dokumenta Evropskog paralmenta sve vreme govori da su idealni izborni uslovi i da nema potrebe da se bilo šta menja - RTS je javni servis, ostali mediji su profesionalni, nema pritiska na birače, ilustrovao je Đilas. 

U ovom delu SNS je rekla jasno da ne prihvata to što smo predložili, ali ni papir koji su dali evropski parlamentarci, rekao je Đilas i naglasio da su predstavnici SNS tela koja su predložili u dokumentu nazvali "komesarskim". (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: