Nisam odlučio o kandidaturi

09:12 21. 09. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika Srbije, ali mi je jasno da vreme ubrzano ističe, izjavio je u intervjuu za list "Nova" predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i predložio da "svi istinski opozicioni kandidati" imaju koordinirane nastupe do drugog kruga, kada bi svi stali iza jednog kandidata.

Tadić je rekao da je to razlog zbog koga smatra da je bolje da opozicija ima više kandidata, i istakao da opozicija mora do kraja da se bori za izborne uslove i da ne odustaje pre vremena, kao što je, kako kaže, na prošlim izborima proglasila bojkot mnogo pre nego što su izbori i raspisani.

"Naša obaveza kao opozicije je da iskoristimo svaku šansu. Nemamo moralno pravo da u ovakvim okolnostima odustajemo od bilo kog fronta dok god borba traje", poručio je Tadić, i dodao da je Socijaldemokratska stranka (SDS) trpela etiketiranje zbog izlaska na lokalne izbore, a da sada na njih izlazi Narodna stranka, koja je bila najveći zagovornik bojkota, uz podršku onih koji su etiketirali SDS. (kraj) vip/mr/dj

Share: