Saradnja u namenskoj industriji

18:04 27. 09. 2021. FoNet

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je u Beogradu sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem razmotrio pravce buduće saradnje u oblasti namenske industrije, u skladu sa zaključcima donetim na poslednjoj zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je podsetio na razvijenu saradnju u obostranom interesu koju su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostvarili sa fabrikama iz Republike Srpske, kao što su "Orao" iz Bijeljine, "Kosmos" iz Banjaluke i Fabrikom motora specijalne namene sa Pala.

Samo sa preduzećem "Orao" Ministarstvo odbrane ove godine je potpisalo najveći pojedinačni ugovor o remontu motora za naše RV i PVO, u vrednosti 3,7 miliona evra, dok je "Kosmos" dobio posao remonta sistema Kub, naveo je Stefanović i naglasio da na ovaj način "Srbija nastavlja jačanje kapaciteta i modernizaciju svoje vojske, a istovremeno investira i doprinosi jačanju privrede Republike Srpske". (kraj) dep

Share: