Stanovi Malog ništa novo

18:35 05. 10. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Na pitanje o dokumentima iz "Pandorinih papira" da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj i dve of šor firme, predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da dokumenta bez pravnog tumačenja "nisu dokaz ničega, nikada nisu ni bila, pa ni sada".

Ona je rekla da u objavljenim dokumentima, koje je uspela da pregleda pola sata, nije videla ništa novo u odnosu na ono što je već objavljivano, i da ne postoji ni jedna nova informacija na koju već nije odgovoreno.

"Ali, ako postoji, pozivam nadležne organe da reaguju i da istraže. Ono što mi je opet zanimljivo jeste to što se radi o 2012. kada Mali nije imao političku funkciju i pričamo šta je on radio pre nego što je počeo da se bavi politikom i da je on imao 24 stana pre nego što je počeo da se bavi politikom", objasnila je Brnabićeva.

Na konstataciju novinarke KRIK-a da se radi o periodu kad je Mali bio gradonačelnik i vlasnik dve of šor firme koje nije prijavio, Brnabićeva je, umesto odgovora, pomenula lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. (kraj) dar/dal/nm

Share: