Dovoljno struje i gasa

09:37 18. 10. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija ima dovoljno i struje i gasa za snabdevanje građana i da će država učiniti sve da obezbedi energetsku stabilnost u uslovima energetske krize u svetu, ali da javna preduzeća moraju bolje da se pripremaju za krizne situacije.

Ona je za RTS rekla da se za krize mora pripremati i da aktuelna energetska kriza, koja je izazvana, između ostalog, ubrzanim rastom posle pandemije i velikom tražnjom za energentima, nije ni prva ni poslednja, dodavši da se cene gasa nisu desile kao šok, one su počele da rastu još od proleća, a da je slično i sa strujom.

"Javna preduzeća moraju da budu mnogo efikasnija i brža. Njihova obaveza bila je da obezbede energetsku stabilnost, a ne da se zaklanjaju iza predsednika i da ga mole da pregovara sa predsednikom druge države da bi rešio problem. Znalo se i kada EPS ulazi u remonte i morali su da vode računa već u proleće kako će nadomestiti struju, a ne da danas uvozimo 10 odsto", istakla je Zorana Mihajlović. (kraj) vbr/dj

Share: