Mihajlović: Napad neistinama

14:47 18. 10. 2021. FoNet | Andrijana Milaćević Vukosavljević

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović saopštila je danas da to ministarstvo nije izdalo nijedno odobrenje za geološka istraživanja preduzeću Euro Lithium Balkan d.o.o. iz Valjeva, već je naprotiv ukinulo tri od pet odobrenja koja su izdata tom preduzeću od 2016. do 2019. godine.

Mihajlovićeva je, povodom saopštenja udruženja Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini, Pakt i Ne damo Jadar, naglasila da izbor firmi koje angažuju kompanije koje dobiju istražna prava nije u nadležnosti Ministarstva, već ih biraju same kompanije na osnovu javnog poziva.

“Jasno je da neistine koje su izneli predstavljaju napad na mene zbog toga što podržavam projekat 'Jadar'. Bez obzira na sve napade, odluke o projektu 'Jadar' donosiće se kad budu završene sve studije u vezi za zaštitom životne sredine, a poslednju reč imaće građani na referendumu, a ne pojedinci i organizacije koje napadima na mene i iznošenjem neistina pokušavaju da ga opstruiraju”, izjavila je Mihajlovićeva. (kraj) dar/am/dj

Share: