Nema odluke o Jadru

12:39 27. 10. 2021. FoNet | Darko Radović

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da država nikakvu odluku o realizaciji projekta „Jadar“ o eksploataciji jadarita, odnosno litijuma, nije donela dok se ne završe sve studije o uticaju na životnu sredinu i ocenila da se to pitanje zloupotrebljava u političke svrhe.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona je istakla da o otvaranju rudnika ne postoji nijedan ugovor, nema nikakve odluke, a vlada je jasno rekla da nema odluke o tome da li će se vaditi jadarit i otvarati rudnik dok se ne završe studije o uticaju na životnu sredinu i sprovedenog referenduma na kome će se o tome izjasniti građanke i građani.

"Oni koji o tome danas govore jesu lažni zaštitnici životne sredine, političari koji žele da se dokopaju funkcija. Mislim tu i na Dveri i na Zavetnike i na Ćutu i na sve one koji uzbunjuju narod, pre svega stanovnike Mačve, zato što ne postoji nijedna odluka, niti će Vlada da krije tako veliku stvar koja se tiče istraživanja i eksploatacije litijuma, odnosno jadarita“, rekla je Mihajlović. (kraj) dar/dj

Share: