Počinje prijava za 20 evra

10:27 15. 11. 2021. | Katarina Tomović

BEOGRAD - Prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države počinje danas, navodi se na sajtu Ministarstva finansija i objašnjava da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju oni koju su se prijavili za raniju novčanu podršku, kao i da će novac biti isplaćen 7, 8. i 9. decembra.

"Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države koji će im biti automatski isplaćena u decembru“, rekao je u nedelju Siniša Mali.

Ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na njenoj teritoriji i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra. (kraj) zvs/kt/dj

Share: