Smeniti REM

13:53 05. 12. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik "Zajedno za Srbiju" i pokretač Otvorene građanske platforme „Akcija“ Nebojša Zelenović izjavio je da zeleno-levi blok, pored povlačenje zakona o referendumu i eksproprijaciji, traži da se po hitnoj proceduri u Skupštini Srbije usvoji zakon kojim se briše rudnik iz Jadra i smeni REM na čelu s Oliverom Zekić.

"Čuli ste juče da nas je predsednica REM-a gospođa Zekić sve nazvala banditima i da svi mi treba da budemo pohapšeni, svi mi slobodni građani koji smo izašli u skladu s Ustavom i zakonom da protestujemo", rekao je Zelenović na konferenciji za medije ispred Predsedništva Srbije.

Predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je građanima da u sledeću subotu budu spremni za nastavak blokada širom Srbije, sve do ispunjenja zahteva.

Aktivista Pokreta “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović je, govoreći o jučerašnjim protestima, naveo da je to bio "istorijski događaj u protestnoj istoriji Srba koja nije mala", i istakao da su u više od 50 gradova, na više sati, bili blokirani saobraćaj, mostovi... (kraj) dar/lč/nm

Share: