Zahtevi za smenu Siniše Malog

14:51 22. 12. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Nova stranka reagovali su na odluku Senata Univerziteta u Beogradu da poništi Odluku o dodeljivanju doktorata ministru finansija Siniši Malom pozivima da podnese ostavku ili da ga, ukoliko to ne učini, Vlada Srbije smeni.

Odlukom Univerziteta u Beogradu da se poništi diploma doktora nauke Siniše Malog, zbog drskog plagijata, sačuvan je obraz i dostojanstvo obrazovnog sistema u Srbiji, ocenili su u Demokratskoj stranci.

"Svesni smo svi da Siniša Mali neće sam dati ostavku, a delo plagiranja doktorata ne sme da prođe bez političkih posledica. Zbog toga pozivamo premijerku Anu Brnabić da odmah u hitnom postupku pokrene proceduru za smenu ministra finansija u njenoj Vladi. Ako se to ipak ne desi, svakako će građani Srbije ovu vlast u aprilu poslati na smetlište istorije, a potom preispitati i ostale sumnjive doktorate", rekao je vanredni profesor Pravnog fakulteta u Nišu i član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke Darko Dimoski. (kraj) dar/mr/dj

Share: