Grčić podneo ostavku

10:26 12. 01. 2022. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić podneo je danas ostavku, a u pismu koje je uputio premijerki Ani Brnabić istakao je da će Srbija postati "šaka jada koju svako može da pozoba", ako dozvoli da elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi "poput (ministarke energetike) Zorane Mihajlović", prenose Večernje novosti.

"Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ako gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast", naveo je Grčić u pismu.

On je istakao da Mihajlović radeći za svoje "mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor koji je srce naše države". (kraj) dar/bdb/dj

Share: