Politika

Demokratska stranka

DS: Vučić preuzeo posao RIK

17. 01. 2022. 08:56 | FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) ukazala je danas u saopštenju da je najavila da će Aleksandar Vučić posle propasti referenduma o promeni Ustava Srbije započeti još brutalniju i prljaviju kampanju pritiska na građane, ali da niko nije mogao predvideti da će mu prvi potez posle fijaska na referendumu biti da preuzme i posao Republičke zborne komisije (RIK).

Umesto da nadležni državni organ saopšti rezultate referenduma, to je učinio lično Aleksandar Vučić u sedištu svoje stranke, a većina u RIK svesno je prepustila svoj posao Vučiću, naveo je DS i dodao da ih zato nema smisla ni pozivati da podnesu ostavku.

"Time je napravljen presedan kakav nije zamisliv ni u jednoj evropskoj zemlji, osim možda u Belorusiji. Vučićeva obznana rezultata referenduma nesumnjivo predstavlja još jedan neoboriv dokaz da su država Srbija i njene institucije otete i zarobljene od strane režima i da ih građani Srbije i opozicione političke stranke mogu samo zajedno osloboditi na izborima 3. aprila", poručuju iz DS. (kraj) vbr/mr/dj

Share: