Sedmorica spremala atentat

23:03 22. 01. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom informacija da se sprema atentat na njega da nije neko ko bi da diže paniku na bilo koji način, ali da je od nadležnih organa 14. januara dobio informaciju, operativna saznanja koja je prosledila jedna zemlja Evropske unije, gde ima mnogo detalja.

"Ta zemlja EU je bila veoma korektna i fer. Oni su napisali odakle treba da stigne oružje, imaju ime", rekao je Vučić za TV Pink i dodao da su imena sedam ljudi, iz različitih zemalja, na listi onih koji su želeli da organizuju atentat, kao i da nije ni za koga od njih čuo niti je ikoga od njih video.

On je dodao da je, posle dobijanja informacije, ona "procurila" i suviše ljudi je za nju znalo, i dostavljalo političarima i Bezbednosno-informativnoj agenciji. Vučić je naveo da su stotine miliona evra, pa i milijarda, uložene u destabilizaciju Srbije, i da su to razlozi novih napada.

Predsednik je izjavio i da još nije doneo odluku o kandidaturi na izborima za predsednika države, ali da čestita onima koji planiraju da imaju protivkandidate. (kraj) vbr/dal/nm

Share: