Kampanja pritisaka

15:33 07. 02. 2022. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan – Harčenkom da se na Kosovu nastavlja "kampanje pritisaka i represije nad srpskim narodom" i da je reč o "otvorenom nastojanju da se ugroze i ukinu sva politička i građanska prava Srba", saopštila je Kancelarija.

Petković i Bocan-Harčeno razgovarali su "o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji" i o dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, a direktor Kancelarije "izrazio očekivanja da će predstavnici međunarodne zajednice, svojim autoritetom omogućiti izjašnjavanje srpskog naroda na predstojećim izborima na prostoru KiM i na taj sprečiti posledice koje bi mogle da ugroze sve šo je do sada dogovoreno u Briselu".

On je, navodći da je Srbija ispunila obaveze iz Briselskog sporazuma, istakao da "Beograd ostaje dosledno opredeljen za nastavak dijaloga", ali i očekuje da se konačno zaustavi serija opstrukcije pregovora i da prestane da se toleriše kršenje postignutih sporazuma i dogovora od strane Prištine". (kraj) vip/dj

Share: