Za takmičenja 10,2 miliona RSD

10:32 08. 02. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Grad Beograd obezbedio je 10,2 miliona dinara za realizaciju "velikih i značajnih" sportskih takmičenja međunarodnog karaktera koja će ove godine će biti održana u glavnom gradu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i dodao da je još 25,8 miliona dinara izdvojeno za 21 sportsku organizaciju, javlja Beoinfo.

Kada je reč o međunarodnim takmičenjima, novac od Grada dobiće košarkaški turnir Euroleaugue Basketball Adidas Next Generation Tournament, nekoliko plivačkih takmičenja, 7. Serbian Open Indoor Meeting Srpskog atletskog saveza, Evropski kup u kik boksu Serbian Open, kao i velemajstorski turnir za šahistkinje Šahovskog saveza Beograda, takmičenje kadeta u rvanju i međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka, najavio je Radojičić.

Dodao je da Grad Beograd nastavlja da sufinansira beogradske sportske organizacije koje učestvuju i postižu rezultate u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima i ocenio da na ovaj način istovremeno afirmiše ove sportove i mlade takmičare. (kraj) zvs/mr/dj

Share: