Biznis forum od 6. marta

15:24 03. 03. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predstojeći Kopaonik biznis forum biće održan od 6. do 9. marta na Kopaoniku, a centralna tema je "Srbija 2030: Agenda održivog razvoja", najavili su danas u Savezu ekonomista Srbije, i naglasili da će tokom "Srpskog Davosa" ove godine biti održano 33 panela na kojima će govoriti 200 panelista, uz učešće premijerke i guvernerke Narodne banke Srbije.

Potpredsednica Saveza ekonomista Srbije Dragijana Radonjić Petrović najavila je da će, pored makroekonomske analize i predviđanja za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, na Forumu biti održani paneli posvećeni analizi javnog zdravstvenog sektora i uticaja kovid-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji, saopštili su iz Saveza.

"Kao nastavak prethodno održanih Foruma, i ove godine bavićemo se 'borbom' za talente, industrijom 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, značajem regionalne saradnje za održivi rast i razvoj, energetskom i zelenom tranzicijom, održivošću poljoprivrede, zaštitom životne sredine, kao i prihvatanjem veštačke inteligencije i obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj", izjavila je Radonjić Petrović. (kraj) dar/mr/dj

Share: