Poništiti privatizaciju

19:56 03. 03. 2022. Fonet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Koalicija "Moramo" saopštila je danas da se privatizacija Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi" mora poništiti, jer je reč o instituciji od javnog i strateškog značaja za sve građane Srbije.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović, predstavnik Političke platforme "Solidarnost" Miloš Baković Jadžić i predstavnik Ekološkog ustanka Đorđe Miketić poručili su da se Institut "Jaroslav Černi" mora vratiti u institucije sistema, da brani državni i javni interes.

Veselinović je istakao da privatizacija Institua ugrožava vitalne interese ne samo Beograda, nego i Srbije, a da u situaciji kada se treba boriti sa klimatskim promenama i narastajućim društvenim nejednakostima država rasprodaje važan resurs.

"Ono što nas dodatno zabrinjava jeste da je jedan tako važan institut kriminalnom privatizacijom prodat tajkunskoj firmi Milenijum tim, koja je bliska Srpskoj naprednoj stranci, čime je ugrožena životna sredina", rekao je Veselinović, navodi se u saopštenju. (kraj) is/and/dpv

Share: