Kontrolisani izvoz pšenice

19:23 14. 03. 2022. FoNet | Davor Lukač

VRANJE - Za vikend se merama države uspelo potpuno umiriti tržište naftnih derivata u zemlji i prodaja goriva, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio izvoz pšenice najpre u Albaniju, potom i druge zemlje regiona.

Vučić je u obraćanju novinarima u Vranju rekao da Srbija ima dovoljne zalihe pšenice i za sebe i države regiona, a da je bilo potpisanih starih i novih ugovora za izvoz 350.000 tona te žitarice, pa je zato "rekao Vladi da to zaustavi", jer bi iz robnih rezervi nestalo 800.000 tona, "i za naše građane i za region".

On je najavio da će u najkraćem mogućem roku Srbija dozvoliti izvoz pšenice u Albaniju, koja je to tražila, a potom i u ostale zemlje regiona, o čemu se dogovara sa trgovcima - izvoznicima.

Pustićemo izvoz kontrolisano, da nikad nijednog trenutka ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. i plus da imamo još 20 odsto više, naglasio je Vučić i precizirao da Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora neće imati problema sa snabdevanjem iz Srbije. (kraj) vbr/dal/dpv

Share: