Beograd ne zanimaju Srbi

22:56 25. 03. 2022. FoNet/KosSev.info | Velimir Ilić

PRIŠTINA - Kosovski premijer Aljbin Kurti zahvalio se večeras Srbima na mirnim protestima koji su održani danas u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici i poručio im da ne potpadaju "pod uticaj autoritarnog režima u Beogradu", ocenivši da ih "ne zanimaju prava i dobrobit Srba na Kosovu“, javlja portal KoSSev.

"Za vladu koju vodim podela vlasti je demokratski princip i ustavna obaveza", saopštio je u video poruci Kurti i rekao da ni na koji način, kao premijer i vlada ne mogu da utiču na sudske odluke na Kosovu, jer se ne mešaju u sudsku vlast.

Kurti tvrdi da je iz medija saznao da je predsednica Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljana Stevanović suspendovana.

A to ipak znači da nije otpuštena sa posla, dodao je Kurti i naveo da se zalaže "za pravo i pravdu".

"Zahvaljujem se građanima za današnji miran način protesta. Ljudi u demokratskom društvu i pravnoj državi moraju da budu slobodni da izražavaju javno svoje mišljenje i stavove. Ali moram reći, bilo bi verodostojno kada bi protestvovali na primer za socijalnu pravdu, brži razvoj i protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Kurti.

On je kosovski Srbima sugerisao da ne potpadaju pod uticaj vlasti u Beogradu.

"Molim vas nemojte da potpadate pod uticaj autoritarnog režima u Beogradu. Njih ne zanimaju prava i dobrobit Srba na Kosovu. Oni pokušavaju da destabilizuju Kosovo u njihove izborne svrhe, a možda i interese nekih velikih ratnohuškačkih sila", rekao je Kurti i pozvao građane da imaju "više poverenja u vladu Kosova". (kraj) vip/dep/dpv

 

Share: