Pritisci će se zvati juče

14:25 24. 04. 2022. FoNet/Pink.rs

BEOGRAD - Pritisci sa svih strana su izuzetno veliki na našu zemlju, ali uspešni vladari i iskusni vladari uspevaju da prevaziđu probleme, svi ovi pritisci će se zvati juče, sutra će sve biti drugačije, rekao je za televiziju Pink biznismen Bogoljub Karić, koji je pravoslavnim vernicima čestitao Uskrs.

U Srbiji se sve menja na bolje, vlast predsednika Vučića pokrenula je sve u zemlji, ocenio je Karić, koji smatra da je Srbija danas lider u regionu i da je sve više zemalja poštuje i ceni.

Prema njegovom viđenju, "imamo sve više fabrika koje se otvaraju, već sada je zaposlenost mnogo veća nego što je bila ranijih godina, standard raste".

Živimo u državi koja je bila izopštena iz sveta, a danas je "vraćena u normalni tok i u dobre odnose sa svim zemljama u svetu", naglasio je Karić.

On smatra da je čak i komunikacija sa SAD uspešna, nije laka, ali je uspešna, mada napominje da će Srbija, ako uvede sankcije Rusiji, "staviti ključ i katanac na ulazak mnogih invesgticija"

"Mi ne treba da sačemo granu na kojoj sedimo", objasnio je Karić i poručio da bi SAD trebalo da shvate da je Srbija u situaciji kada treba da nas puste i da nam pomognu u razvoju.

On tvrdi da je "Vučić ozbiljan političar i državnik, koji sagledava sve strane i non stop je u kontaktu sa svim stranama sveta".

Ukazuje da je situacija veoma složena i teška, ali smatra da je Vučić dokazao da može da se nosi i sa najtežim stvarima i očekuje da će i u ovoj situaciji moći da uradi najbolje za Srbiju.

"Molim sve svetske sile da nam pomognu i da ostanemo neutralni, jer smo krenuli put razvoja i nikako ne bi bilo dobro da to sada prekidamo", zaključio je Karić.

Share: