Pomoć osobama sa invaliditetom

09:35 12. 05. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je da će Grad nastaviti da podržava sve aktivnosti Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, kao što je i do sada bio slučaj, prenosi danas Beoinfo.

Stanisavljević, koja je prisustvovala proslavi 65 godina postojanja Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda, rekla je da u Beogradu živi oko 2.000 osoba sa cerebralnom paralizom, od kojih je oko 920 uključeno u njihove usluge – ličnih pratilaca, personalne asistencije, dnevnog boravka, besplatnog prevoza i parking-nalepnica, što znači da je u ovom trenutku programima obuhvaćeno oko 50 odsto od ukupnog broja osoba koje boluju od cerebralne ili dečije paralize.

"U Srbiji živi oko 6.000 osoba sa cerebralnom ili dečijom paralizom, a naš cilj je da u najkraćem vremenu pokrenemo i uslugu pomoći u kući za decu. Mislim da će ta usluga u Beogradu biti aktuelna od narednog meseca, a nakon toga će usluga biti proširena na mlade i odrasle", rekla je Stanisavljević. (kraj) dar/lč/dj

Share: