Priština opstruira dijalog

14:03 19. 05. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Priština i dalje nastoji da oteža i opstruira sve napore u sprovođenju dijaloga, što jasno potvrđuje ponovno odbijanje prištinske delagacije da razgovara o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i drugim suštinskim pitanjima, čija bi rešenja omogućila normalizaciju odnosa, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

On je na sastanku sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem, sa kojim je razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine rekao i da prištinska strana kontinuirano krši dogovore u oblastima energetike, sporazume o registarskim tablicama, kao i da ne postoji ni saradnja u pogldu nestalih, saopštila je Kancelarija.

Petković je ukazao da Beograd dosledno pokazuje posvećenost i konstruktivnost u razgovorima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, a da je Priština, pored stalnog kršenja sporazuma iz Brisela, protivpravnom odlukom da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, prekršila i Vašingtonski sporazum. (kraj) vip/mr/dj

Share: