Neprihvatljiv zahtev Prištine

11:57 20. 05. 2022. FoNet | Velimir Ilić

TORINO - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da bi razmatranje zahteva Kosova za članstvo Savetu Evrope dovelo u pitanje kredibilitet te organizacije i, naglasivši da je takav potez Prištine za Beograd "pravno nedopustiv" i "apsolutno neprihvatljiv", najavio snažan odgovor Srbije "svim raspoloživim diplomatskim sredstvima“ .

Selaković je danas, govoreći na 132. Ministarskom sastanku Saveta Evrope u Torinu, naglasio da se "spoljna politika Srbije zasniva na poštovanju načela međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država", kao i da Beograd smatra "veoma pogrešnim" narušavanje tih principa u slučaju bilo koje države, ali i u slučaju Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Naš odnos prema ovim principima je veoma jasan. Iako se čini da su neke države vođene načelom 'Quod licet Iovi non licet bovi' - Što priliči bogu, ne priliči volu - Srbija ostaje posvećena osnovnim principima međunarodnog prava“, naglasio je Selaković. (kraj) vip

Share: