Isto na rečima i delu

12:54 21. 05. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Iskreno se nadam da će se rat Rusije protiv Ukrajine ubrzo završiti - u ovoj situaciji značajno je da sadašnje i buduće članice EU budu na istoj strani, na rečima i na delu, poručio je danas ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib na obeležavanju više od 20 godina Nemačke razvojne saradnje u Srbiji (GIZ), na beogradskom Trgu republike.

Šib je povodom jubileja GIZ u Srbiji podsetio da su nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku pre dve nedelje potvrdili snažno partnerstvo dve zemlje, a posebno u oblasti ekonomije, i skrenuo pažnju na to da je jedan list odnose sa Srbijom u poslednje vreme nazvao "diplomatijom visoke frekvencije".

"Svim nemačkim projektima u Srbiji cilj je da budu dobri za srpsko društvo, da unaprede kvalitet života i životne sredine i kreiraju perspektivu za bolju budućnost, a posebno u ključnim oblastima: sektoru obnovljive energije, razvoju privatnog sektora i vladavini prava", rekao je Šib i poručio da je sveobuhvatni cilj partnerstva podrška Nemačke Srbiji na putu ka EU. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: