Uzimanje novca od Beograđana

08:49 23. 05. 2022. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Potpredsednica beogradskog odobra Stranke slobode i pravde Ana Gođevac izjavila je danas da najava ukidanja naplate konverzije prava korišćenja zemljišta u pravo svojine nije ništa drugo nego još jedna odluka kojom bi se deo novca uzeo iz džepa Beograđana i prebacio onima koji bi na taj način stekli enorman profit i postali vlasnici delova grada.

Ana Gođevac je podsetila da je još 2010. godine država odlučila da time što je neko kupio fabriku i ima pravo da koristi i zemljište oko fabrike pod uslovom da zadrži delatnost, ne znači da zemljište može da pretvori u stambeni i poslovni prostor bez troška.

"Ukoliko ugasi proizvodnju i želi da zemljište koristi za izgradnju, mora da plati državi naknadu do pune vrednosti tog zemljišta, jer nije kupio zemljište već firmu i fabriku", rekla je ona i dodala da je zakonima kojima se zahteva plaćanje naknade za zemljište prošireno i na druga lica, uključujući ona koja nisu zemljište priveli nameni, a stekli su prava pre 2003. godine. (kraj) vbr/dj

Share: