Kurti da menja stav

14:43 27. 05. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Beograd ima svoj principijelni stav koji podrazumeva traganje za kompromisom u dijalogu, kao jedinim mehanizom za trajno i održivo rešenje na prostoru Kosova i Metohije, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković povodom izjave Aljbina Kurtija da bi Srbija trebalo da promeni stav o dijalogu.

Jedini koji treba da promeni stav o dijalogu sa Beogradom jeste Kurti i da počne da ispunjava obaveze preuzete iz Briselskog dijaloga, poručio je Petković povodom izjave kosovskog premijera da bi Srbija trebalo da promeni stav i da se dijalog završi zajedničkim dogovorom koji će u centru imati međusobno priznanje.

Petković je ukazao da se navršava 3.322 dana kako Priština nije formirala Zajednicu srpskih opština, niti su sprovedeni brojni drugi sporazumi iz oblasti energetike, a Priština odbija da postupi po zahtevima Beograda i omogući pretragu devet lokacija na Kosovu i Metohiji za koje postoje indicije da skrivaju tela nestalih i ubijenih Srba. (kraj) dar/ivt/dj

Share: