Politika

Ministarka Zorana Mihajlović

Karbonska neutralnost do 2050.

20. 06. 2022. 10:38 | FoNet | Velimir Ilić

BEČ - Politika Vlade je članstvo Srbije u EU, evropski put je jedini kojim želimo da idemo i u skladu sa tim opredeljenjem doneli smo i novi set zakona kojim je stvorena mogućnost za gradnju novih kapaciteta i nova ulaganja, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ističući cilj da se do 2050. dostigne karbonska neutralnost.

Ona je u razgovoru sa zamenicom direktora Direktorata EK za energetiku Mehtildom Versderfer u u Beču pre početka Osmog klimatsko- energetskog komiteta Energetske zajednice razgovarala o procesu evrointegracija Srbije, energetskoj tranziciji, reformi javnih preduzeća u energetskom sektoru, investicijama u oblasti obnovljivih izvora energije, gasnoj diverzifikaciji i regionalnom povezivanju, saopštilo je Ministarstvo.

"Zelena agenda i energetska tranzicija su važan deo evropskog puta Srbije i u procesu priključenja napravili smo važne korake, a usklađivanje normativnog okvira je samo početak. Otvaranjem klastera 4 u pregovorima sa EU, omogućićemo lakše i brže sprovođenje reformi u poglavljima koja su obuhvaćena ovim klasterom – energetika, životna sredina i klimatske promene, transport i transevropske mreže", naglasila je Mihajlović. (kraj) vip/dj

Share: