Saradnja sa Ukrajinom

11:58 13. 07. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novim ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačom o pomoći koju Srbija pruža izbeglicama iz te zemlje, podršci ukrajinskom narodu, kao i o sveukupnim ekonomskim odnosima dve zemlje i unapređenju saradnje u energetskom sektoru, saopšteno je iz njenog kabineta.

Srbija je prihvatila izbeglice iz Ukrajine, pruža im pomoć i podršku, osigurali smo prava na boravak i rad, jer želimo da se osećaju kao kod svoje kuće i uradićemo sve što možemo da im boravak u našoj zemlji bude dodatno poboljšan. Nažalost, mi u Srbiji znamo kako je teško biti u ratu i koliko je zahtevno obnavljati zemlju posle ratnih sukoba, a naročito strada energetski sektor, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da energetska situacija nigde u Evropi nije jednostavna, a da se Srbija trudi da za svoje tržište obezbedi dovoljno energije i energenata i istakla da je zemlja otvorena za unapređenja saradnje u energetici sa Ukrajinom. (kraj) vbr/dal/dj

Share: