O poseti kada se smire strasti

21:35 18. 07. 2022. FoNet | Velimir Ilić

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je danas da poseta predsednika Srbije ne može biti privatna jer je to "stvar koja ima svoje političke implikacije" i da će do posete doći kada bude trenutak, javlja Hina, prenoseći Plenkovićevu poruku da će se o svemu dalje razgovarati "kad se malo primire strasti".

"Nezvanično smo doznali da postoji želja da se dođe u nedelju, ali bez formalne najave za koju smatramo da treba da prethoditi za svaku posetu, pogotovo ovog karaktera. Koliko god da se želi diskretno obavi, to nije privatna poseta. To je stvar koja ima svoje političke implikacije", rekao je Plenković novinarima nakon sednice šireg Predsjedništva HDZ, povodom namere predsednika Srbije da privatno posetiti Jasenovac, što je odbijeno.

"Rekli smo da nije trenutak niti je metodologija bila za to ispravna. Kad dođe trenutak i kada se steknu uslovi, možemo o tome govoriti", rekao je hrvatski premijer.

On je reakciju ne samo vlasti i zvaničnika nego i medija iz Beograda nazvao "munjevitom, histeričnom", a za Hrvatsku je rekao da je "uključiva i tolerantna" i da ne želi zaraditi političke bodove na toj temi. (kraj) vip/bdr

Share: