Podrška Grčkoj u istrazi

14:50 20. 07. 2022. FoNet | Milica Rilak

GRČKA - Srbija poštuje sve međunarodne propise u trgovini i izvozu naoružanja i vojne opreme i nastaviće da proizvodi i da prodaje proizvode svoje odbrambene industrije svima koji su dozvoljeni krajnji korisnici, navelo je danas u saopštenju Ministarstvo odbrane povodom "neistina i manipulacija koje se plasiraju u vezi pada aviona u Grčkoj".

Ističemo da je avion koji se srušio u Grčkoj, prevozio proizvode naše industrije ka dozvoljenom krajnjem korisniku - Ministarstvu odbrane Bangladeša, poručilo je Ministarstvo i ponovilo da je vlasnik robe bila privatna kompanija "Valir", dok se u avionu, u vlasništvu privatne ukrajinske firme, nalazilo oko 11,5 tona školskih i svetlećih minobacačkih mina.

"O tome je Ministarstvo odbrane Srbije već obavestilo javnost, a o istom su se već izjasnili i avio prevoznik i Ministarstvo odbrane Bangladeša, koje je i preciziralo da su bile namenjene za njihovu vojsku i graničnu stražu. To je jedina istina i ove činjenice su potvrdili svi akteri", naglasili su u saopštenju. (kraj) dar/mr/dj

Share: