Posao za 26 obrazovanih Roma

14:29 09. 08. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Memorandum o saradnji sa 20 lokalnih samouprava izabranih za učešće u programu "Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovanih Roma i Romkinja u jedinicama lokalnih samouprava", pokrenut i razvijen na inicijativu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ), potpisan je danas u Beogradu.

Kako je saopšteno posle potpisivanja, partneri u realizaciji programa su i Udruženje Romskih studenata i Kancelarija za inkluziju Roma Vojvodine, a 20 lokalnih samouprava je izabrano na osnovu javnog poziva, u kojima će se 26 visoko obrazovnih Roma i Romkinja zaposliti kao programer inženjer, diplomirani građevinski inženjer, mašinski inženjer, diplomirani ekonomista, pravnik, vaspitač, profesor fizičkog vaspitanja.

Ministarka Gordana Čomić istakla je da današnji događaj pokazuje da niko u Srbiji ne sme biti zaboravljen, ostavljen sam sebi, nevidljiv negde na marginama društvenih i ekonomskih procesa, bez šansi za ravnopravni lični razvoj. (kraj) vbr/dal/dj

Share: