Mihajlović s Pauer Čajnom

11:34 19. 09. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike u tehničkoj Vladi SRbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kompanije Pauer Čajna (CHINA POWER) o mogućnostima za saradnju na projektima u oblasti obnovljivih izvora energije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Srbija je na početku procesa energetske tranzicije, doneli smo novi zakonodavni okvir u oblasti energetike i zainteresesovani smo za saradnju s najboljim svetskim kompanijma koje imaju znanje i iskustvo, posebno kad je reč o obnovljivim izvorima energije. Imali smo dobru saradnju na izgradnji transportne infrastrukture i verujem da postoji potencijal za saradnju i na projektima u oblasti energetike, rekla je Mihajlović.

Direktor Pauer Čajna Šeng Juming, predstavio je najvažnije projekte i aktivnosti kompanije u oblasti čiste energije na globalnom nivou i istakao da su zainteresovani za investicije u oblasti energetike u Srbiji, posebno solarnih elektrana i vetroelektrana, i naveo da kompanija ima veliko iskustvo na projektima hidroelektrana. (kraj) dar/dal/dj

Share: