Loše ophođenje ambasadorke

13:25 19. 09. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović upozorio je danas na "neprimereno i nedopustivo" ponašanje ambasadorke Srbije u Skoplju Nevene Jovanović, tokom obeležavanja Dana jedinstva i nacionalne zastave u Bitolju, kada su pretili predstavnicima Zajednice Srba u Severnoj Makedoniji jer su pozvali i opoziciju.

Gavrilović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da je dobio poziv na taj skup i podneo zahvet parlamentu da mu se odobri službeni put, što je i urađeno, uredno je dobio rešenje, a on na to obeležavanje i na Kajmakčalan ide godinama.

Ambasadorka i predstavnici Ministarstva spoljnih poslova u Skoplju moraju da imaju malo više razumevanja i tolerancije, da shvate da smo svi predstavnici države kada se nalazimo u inostranstvu. Neprimereno je da ambasadorka ulazi u polemiku sa naučnicima i da arogantnim tonom pita predstavnike Zajednice Srba u Severnoj Makedoniji zašto su zvali opoziciju, konstatovao je on, i dodao da je Jovanović rekla "Mi ovo organizujemo, mi vam dajemo pare". (kraj) dar/dal/dj

Share: